Μαρία Κυριακίδου

Κτηνίατρος - Θεσσαλονίκη

Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν ρίγος και μυικό τρόμο ( τρέμουλο - τρεμούλα) σε ένα σκύλο: 

Η χαρά που γυρίσατε στο σπίτι ή από κάτι σοβαρότερο, όπως κατανάλωση τοξικών τροφίμων, αλλά και το κρύο, η υπερδιέγερση, η ναυτία, ο πόνος, τα γηρατειά, η τραυματισμός, λοιμώδη νοσήματα, όπως η μόρβα (νόσος του Carré), νόσοι του κεντρικού και του περιφερικού νευρικού συστήματος, η επιληψία, νόσοι των μυών κ.ά. 

Αν ο σκύλος σας αρχίσει να τρέμει ή να έχει ρίγος, παρατηρήστε αν έχει και άλλα συμπτώματα όπως διάρροια, έμετο ή χωλότητα. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας αμέσως.

Μερικές από τις πιο συχνές αιτίες ρίγους και μυικού τρόμου σε σκύλους περιλαμβάνουν:

Μόρβα: Προκαλείται από ιό, αυτόν της ασθένειας του Carré και εμφανίζεται πιο συχνά σε κουτάβια και ενήλικα σκυλιά που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.  Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήξιμο έκκριματα από τα μάτια και τη μύτη, πυρετό, ανορεξία, παράλυση.  

Οι κτηνίατροι για θεραπεία προσφέρουν γενικά υποστηρικτική φροντίδα

Ναυτία: Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, τα σκυλιά μπορεί να πάθουν ναυτία, λόγω ταξιδίου (ναυτία κίνησης), από φαρμακευτική αγωγή ή αν φάνε κάτι τοξικό, όπως ένα φυτό. Άλλα αίτια είναι οι νόσοι των νεφρών και του ήπατος, καθώς και άλλες ασθένειες. Η σιαλόρροια μερικές φορές είναι ένδειξη ότι το σκυλί σας έχει ναυτία. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν νωθρότητα, συχνή κατάποση, μπορεί να κρύβεται, να έχει χασμουρητό ή/και έμετο.

Η θεραπεία για τη ναυτία εξαρτάται από το τι είναι αυτό που την προκαλεί.

Η είναι μια σοβαρότατη αιτία της ναυτίας και των πολλαπλών εμέτων. Έτσι, εάν ο σκύλος σας κάνει ξαφνικά εμέτους και εμφανίζει σπασμούς, καλέστε άμεσα τον κτηνίατρό σας. Πολλές τοξίνες ή δηλητήρια μπορεί να προκαλέσουν μυικό τρόμο ή ρίγος σε σκύλους. Μερικά από αυτά είναι ακίνδυνα για τους ανθρώπους, αλλά τοξικά για το κατοικίδιό σας. Για παράδειγμα, οι ουσίες που μπορεί να είναι δηλητηριώδεις για τα σκυλιά περιλαμβάνουν: σοκολάτα, τσιγάρα (προκαλούν δηλητηρίαση από νικοτίνη), ξυλιτόλη, υποκατάστατα της ζάχαρης που βρίσκονται σε σνακ κ.λ.π.  Δολώματα επίσης, που περιέχουν μεταλδεΰδη μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό μυϊκό τρέμουλο και σπασμούς.

Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης μπορεί να ποικίλλουν. Αυτά περιλαμβάνουν τρέμουλο, αδυναμία, αποπροσανατολισμό, κατάθλιψη, σιαλόρροια, έμετο, διάρροια, και επιληπτικέςκρίσεις. Αν νομίζετε ότι ο σκύλος σας έχει πιθανόν καταπιεί τοξικές ουσίες, καλέστε τον κτηνίατρό σας αμέσως.

Γήρας και χρόνιος πόνος. Όταν τα σκυλιά γερνούν, κάποια από αυτά εμφανίζουν στα πίσω πόδια τους τρεμούλα. Μερικές φορές, μπορεί να εμφανίζεται και στα μπροστινά πόδια. Αυτή η τρεμούλα συνήθως δεν επηρεάζει τον τρόπο που το σκυλί σας κινείται ή κάνει περιπάτους. Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στο ότι ο σκύλος σας "απλά γερνάει». Αλλά, ο μυικός τρόμος μπορεί επίσης, να είναι ένα σημάδι άλλων προβλημάτων, όπως ο πόνος και η οστεοαρθρίτιδα. Έτσι, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας, μήπως είναι αναγκαία η χρήση παυσιπόνων .

Ενθουσιασμός. Πολλές φορές δεν χρειάζεται να κάνει κανείς πολλά για να γίνει ένα σκυλί ευτυχισμένο. Απλά, η επιστροφή στο σπίτι το βράδυ είναι περισσότερο από αρκετή για να κάνει μερικά σκυλιά να τρέμουν, ακόμη και να ουρούν με ενθουσιασμό. 

Μπορείτε να βοηθήσετε τον βοηθήσεται να ηρεμήσει, διατηρώντας τη δική σας ηρεμία, χαϊδεύοντας και καθησυχάζοντάς τον. 

Άλλες αιτίες Ρίγους και Μυικού Τρόμου στους σκύλους:

Υπάρχουν και άλλοι, λιγότερο συνηθισμένοι λόγοι για ρίγη και μυικό τρόμο στους σκύλους, όπως:

Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκούς σπασμούς. Νευρολογικά προβλήματα που περιλαμβάνουν φλεγμονώδεις ή επιληπτικές κρίσεις. Μια κρίση της νόσου του Addison που σχετίζεται με υπολειτουργία των επινεφριδίων αδένων, και απομυελινωτικές εκφυλιστικές διαταραχές του νευρικού ιστού. Υπερπλήρωση των παραπρωκτικών σάκκων είναι επίσης, αιτία των παραπάνω συμπτωμάτων.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα παραπάνω προβλήματα του σκύλου σας ή για οποιοδήποτε θέμα υγείας και της ευεξίας του ζώου σας, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας.

ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ - ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

riko

Τερψιθέας 13 & Καπετάν Ντόγρα Πυλαία Θεσσαλονίκη

Τηλ 2310-934743, 6944224233,

Οι συνεργασίες μας

facilities

 

επικοινωνία με την κτηνίατρο

 

.Vet Tech

 

Είσοδος στο Petshop μας

Επιλεγμένα Δημοσιεύματα

  • Αρχικό
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία
φόρτωση περισσοτέρων κρατήστε το πλήκτρο SHIFT για να τα φορτώσετε όλα φόρτωση όλων

Αγγελίες

  • Αρχικό
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία

Φωτογραφίες

DMC Firewall is a Joomla Security extension!