Κυριακίδου Μαρία
κτηνίατρος Θεσσαλονίκη

       

Η προσωποποίηση της Χαράς. Ένα σκυλί χαρούμενο, εύθυμο, αλλά και πολύ ζωηρό, χωρίς καμία απολύτως τάση επιθετικότητας ή νευρικότητας, ένα σκυλί για οικογένεια. Κάποιες φορές, μερικά κόκερ δεν λειτουργούν όμως έτσι, καθιστώντας τη συμβίωση μαζί τους προβληματική.

Κυνηγόσκυλο, διαθέτει πολύ ενέργεια, χρειάζεται πολύ άσκηση κι έτσι δε ταιριάζει σε ανθρώπους που θέλουν ένα σκύλο για το σπίτι.

 Είναι πολύ συντροφικό σκυλί, αγαπά τους ανθρώπους, δένεται μαζί τους και θέλει να συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες. Θα λεγε κανείς πως ζει για να ευχαριστεί το αφεντικό του, έχει μεγάλη ανάγκη επικοινωνίας και παρασύρει με τη διάθεση του και το χαρούμενο χαρακτήρα του.

Με βάση αυτά δεν κάνει για φύλακας, αφού εμπιστεύεται όλους τους ανθρώπους, αλλά γαυγίζει δημιουργώντας έτσι συναγερμό.
Η φυλή εμφανίζει συχνά εκτρόπιον, νεφροπάθειες, γλαύκωμα, ανωμαλίες του αιμοποιητικού, ειδικές οφθαλμικές παθήσεις και σε ορισμένες, αρκετά σπάνιες, περιπτώσεις, έχουν παρουσιαστεί κρούσματα επιληψίας.

Το Κόκερ έχει μακριά κρόσσια τριχώματος κάτω από το σώμα του και στα πόδια. Έτσι  πρέπει να βουρτσίζεται συχνά και να χτενίζεται, ώστε ν’ απομακρύνονται τυχόν κόμποι, νεκρές τρίχες και κυρίως ξένα σώματα, αφού στη βόλτα θα μυρίζει συνέχεια με το κεφάλι στο έδαφος. Χρειάζεται συχνός καθαρισμός των αυτιών, αφού το μακρύ και πυκνό τρίχωμα, διατηρεί την υγρασία και χρειάζεται απρόσκοπτος αερισμός για ν αποφεύγονται ωτίτιδες  Φροντίδα των νυχιών, αλλά και κόψιμο των τριχών ανάμεσα στα πέλματα είναι απαραίτητες, αφού μπορεί να μπερδεύονται ξένα σώματα, που προκαλούν τραυματισμούς και μολύνσεις. Γενικά χρειάζεται συχνή περιποίηση το τρίχωμα, ώστε να είναι λαμπερό και χτενισμένο, ενώ θαμπό, αραιό, σπασμένο ή μπερδεμένο τρίχωμα είναι ένδειξη ελλιπούς φροντίδας αλλά μπορεί να είναι και ένδειξη ενδο - εξωπαρασίτων και πρέπει να προσεχθεί αμέσως.

Ένα πολύ συντροφικό σκυλί, με μεγάλη διάθεση και ανάγκη για παιχνίδι και άσκηση,  λατρεύει το νερό, ζει άριστα με όλα τα  κατοικίδια ζώα και έχει χαρισματικό, εξαιρετικά ζωντανό χαρακτήρα. Προσφέρει αφοσίωση, έχει ανάγκη για επικοινωνία και στοργή και δίνει χαρά και διάθεση στην οικογένεια του, με το μοναδικό χαρακτήρα του.
Ένα ιδανικό σκυλί για σπίτι, που με λίγη φροντίδα θα έχει μια άψογη συμπεριφορά σε κάθε περίπτωση. Πάντα το κόκερ θα αποτελεί μια ιδανική επιλογή για οικογένεια, θα δίνει  διάθεση και χαρά με το ανέμελο ύφος του και τη ζαβολιάρικη ματιά του, που είναι ίσως και το χαρακτηριστικό ενός κόκερ.

επιλογή φυλής - ράτσας σκύλου

http://www.vetdoc.gr/index.php/dog-breeds?start=15

Κυριακίδου Μαρία Κτηνίατρος
Κτηνιατρείο Θεσσαλονίκη
 
Υ.Γ Έζησα με ένα κόκερ για 13 χρόνια. Η επιληψία που το βασάνιζε μας έφερε ακόμα πιό κοντά, αλλά πάντα ήταν ένα χαρούμενο και ζωντανό σκυλί.

 

 

 

 

 

 

 

ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ - ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

riko

Τερψιθέας 13 & Καπετάν Ντόγρα Πυλαία Θεσσαλονίκη

Τηλ 2310-934743, 6944224233,

Οι συνεργασίες μας

facilities

 

επικοινωνία με την κτηνίατρο

 

.Vet Tech

 

Είσοδος στο Petshop μας

Επιλεγμένα Δημοσιεύματα

  • Αρχικό
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία
φόρτωση περισσοτέρων κρατήστε το πλήκτρο SHIFT για να τα φορτώσετε όλα φόρτωση όλων

Αγγελίες

  • Αρχικό
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία

Φωτογραφίες

DMC Firewall is a Joomla Security extension!