Κυριακίδου Μαρία
κτηνίατρος Θεσσαλονίκη

 

Ένα λιοντάρι στο σαλόνι σας... υπό προϋποθέσεις...

Το Chow - Chow ( Τσόου Τσόου ) δεν αποτελεί την ευκολότερη φυλή ( ράτσα ) σκύλου στην εκπαίδευση, είναι αρκετά ανεξάρτητος τύπος, χρειάζεται έμπειρο αφεντικό, να του επιβληθεί με ηρεμία και σταθερότητα. Δύσκολο και απρόβλεπτο με άλλα ζώα, εκτός αν μεγαλώσει μαζί τους από μικρό. Κυρίαρχος σα χαρακτήρας, χρειάζεται εξ ίσου κυρίαρχο αφεντικό να του επιβληθεί.

 Είναι πιστό και αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη, αλλά δεν είναι εκείνο που που θα σας ακολουθεί παντού και πάντα, διατηρεί πάντοτε τη σχετική ανεξαρτησία του και δένεται κυρίως με κάποιον από την οικογένεια. Είναι πολύ καλός φύλακας, χρειάζεται προσοχή, καθώς μπορεί εύκολα να επιτεθεί σε αγνώστους. Δεν είναι εύκολο σε χάδια τρίτων, καθώς μπορεί να τα θεωρήσει απειλή και να δαγκώσει.

Μεσαίου μεγέθους, με ύψος από 46-56cm και βάρος μέχρι 25 κιλά, έχει διπλό τρίχωμα, μονόχρωμο, με χρώματα κόκκινο, μαύρο, μπλε ή γκρίζο. Χαρακτηριστικό του η μαύρη-μπλε γλώσσα. Το τρίχωμα είναι ιδιαίτερα φουντωτό στη περιοχή του λαιμού, και του δίνει τη όψη λιονταριού. Χρειάζεται πολύ συχνό βούρτσισμα για να διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Γενικά θεωρείται υγιής ράτσα, έχει γενετική προδιάθεση για δυσπλασία του ισχίου και παρουσιάζει συχνά πάθηση των ματιών, το εντρόπιον, πάθηση που χρειάζεται επέμβαση.

Είναι τεμπέλης γενικά, χρειάζεται όμως τη καθημερινή άσκηση για να διατηρεί το σωστό βάρος. Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα και είναι πολύ καλός φύλακας.

Καθώς όμως είναι ανεξάρτητος χαρακτήρας, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για σκύλο οικογένειας, αλλά θέλει συνειδητοποιημένο ιδιοκτήτη που γνωρίζει το σκύλο που επιλέγει για σύντροφο του.

επιλογή φυλής - ράτσας σκύλου

http://www.vetdoc.gr/index.php/dog-breeds?start=15

Κυριακίδου Μαρία  Κτηνίατρος
Κτηνιατρείο Θεσσαλονίκη

 

 

 

 

 

 

ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ - ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

riko

Τερψιθέας 13 & Καπετάν Ντόγρα Πυλαία Θεσσαλονίκη

Τηλ 2310-934743, 6944224233,

Οι συνεργασίες μας

facilities

 

επικοινωνία με την κτηνίατρο

 

.Vet Tech

 

Είσοδος στο Petshop μας

Επιλεγμένα Δημοσιεύματα

  • Αρχικό
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία
φόρτωση περισσοτέρων κρατήστε το πλήκτρο SHIFT για να τα φορτώσετε όλα φόρτωση όλων

Αγγελίες

  • Αρχικό
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία

Φωτογραφίες

Our website is protected by DMC Firewall!