Από
Κυριακίδου Μαρία
κτηνίατρος Θεσσαλονίκη

 

Η φυλή σκύλου Bull Terrier - μπουλ τεριέ είναι μια συχνά παρεξηγημένη φυλή, αφού την συνοδεύει η φήμη του σκύλου "παλαιστή" συχνά με μεγαλύτερα ζώα από εκείνο. Ανεξάρτητος χαρακτήρας, εκπαιδεύεται δύσκολα, είναι άριστος φύλακας, και χρειάζεται κοινωνικοποίηση από κουτάβι, για να μην εμφανίσει επιθετικές τάσεις. Λόγω της μεγάλης ενέργειας του, χρειάζεται αρκετή άσκηση για εκτόνωση.

 Έχει καλή σχέση με τα παιδιά και τα προστατεύει, αλλά πρέπει να μη ξεπερνιούνται τα όρια του παιχνιδιού, προς τη κακομεταχείριση, καθώς μπορεί να αντιδράσει.

Υπάρχουν διαφορετικές φυλετικές παραλλαγές κι έτσι το σώμα του μπορεί να είναι μικρό (15Kg) ή μεσαίο (μέχρι 36Kg) και ύψος από 40-56cm.

Το τρίχωμα είναι πυκνό και κοντό, σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς, δεν μαδάει ιδιαίτερα και δε χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση.

Η κώφωση είναι συχνή, ιδιαίτερα στα ολόλευκα, ενώ μπορεί να παρουσιάσει αλλεργικές δερματοπάθειες. Είναι ευαίσθητο σε τσιμπήματα εντόμων και μπορεί να παρουσιάσει αλλεργική αντίδραση, αν τσιμπηθεί, χρειάζεται γι αυτό ιδιαίτερη προστασία με εξωπαρασιτοκτόνα.

Είναι λαίμαργο και μπορεί να βάλει εύκολα κιλά, γι αυτό χρειάζεται προσοχή με τη διατροφή του αλλά και την επιμελή άσκηση του.

Καθώς χρειάζεται έντονα τη παρουσία του ιδιοκτήτη και της οικογένειας και αντιδρά άσχημα, αν μένει για πολύ μόνο, δαγκώνοντας οτιδήποτε, γαυγίζοντας και καταστρέφοντας, μην το προτιμήσετε αν λείπετε πολύ από το σπίτι. Αν πάλι το κοινωνικοποιήσετε από μικρό, θα έχετε ένα πολύ τρυφερό σύντροφο,  στη βόλτα και στο παιγνίδι που λατρεύει.

επιλογή φυλής - ράτσας σκύλου

http://www.vetdoc.gr/index.php/dog-breeds?start=15

Κυριακίδου Μαρία  Κτηνίατρος
Κτηνιατρείο Θεσσαλονίκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ - ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

riko

Τερψιθέας 13 & Καπετάν Ντόγρα Πυλαία Θεσσαλονίκη

Τηλ 2310-934743, 6944224233,

Οι συνεργασίες μας

facilities

 

επικοινωνία με την κτηνίατρο

 

.Vet Tech

 

Είσοδος στο Petshop μας

Επιλεγμένα Δημοσιεύματα

  • Αρχικό
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία
φόρτωση περισσοτέρων κρατήστε το πλήκτρο SHIFT για να τα φορτώσετε όλα φόρτωση όλων

Αγγελίες

  • Αρχικό
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία

Φωτογραφίες

DMC Firewall is a Joomla Security extension!