Από
Κυριακίδου Μαρία
κτηνίατρος Θεσσαλονίκη

    

Το Akita Inu είναι ένα μεγάλος (45Kg βέρος και ύψος 67cm το αρσενικό και 61cm το θηλυκό), πολύ όμορφος και δυνατός σκύλος, με πολύ χαρακτηριστική εμφάνιση, που θυμίζει λίγο αρκούδα. Η ουρά σε αυτήν την φυλή σκύλου γυρίζει μόνιμα προς τα εμπρός. Τα αυτιά του είναι όρθια.

Έχει έντονη προσωπικότητα και υψηλή νοημοσύνη, επιβάλλεται, γι αυτό δεν είναι κατάλληλο για άπειρους  ιδιοκτήτες σκύλου  Είναι πιστός φύλακας και υπάρχουν ιστορίες για την αφοσίωση στον ιδιοκτήτη του. Στη σχέση του με τα παιδιά χρειάζεται προσοχή, δεν πρέπει να το πειράζουν απρόσεκτα, αλλά πάντα με σεβασμό και ηρεμία. Καλό είναι τα παιδιά να μεγαλώσουν μαζί του από μικρά και πάντα στις επαφές μαζί του με ξένα, να υπάρχει κάποιος ενήλικος. Θέλει προσοχή με άλλα ζώα, σκύλους και γάτες (ειδικά του ιδίου φύλου), με τους οποίους μπορεί να γίνει εξαιρετικά επιθετικό, γι αυτό στη βόλτα πρέπει να είναι δεμένο πάντα με λουρί. Είναι πιστός φύλακας των ατόμων της οικογένειας και του χώρου του. Πρέπει να εκπαιδευτεί από μικρό για να υπακούει.
Έχει πυκνό τρίχωμα, όχι ιδιαίτερα μακρύ, μεσαίου μήκους με χρώμα άσπρο ή δίχρωμο με κίτρινο, κόκκινο, καφέ ή γκρι, που θέλει μέτρια περιποίηση. 
Δεν είναι ιδιαίτερα κινητικό και δε θέλει πολύ καθημερινή άσκηση.

 Η φυλή Akita έχει παρουσιάσει κάποιες φορές  Δυσπλασία Ισχύων, υπο - υπέρ θυρεοειδισμό  και μερικές φορές γενετικές ανωμαλίες ματιών.
Πάσχει επίσης κατά περίπτωση  και από αλλεργικές δερματίτιδες.

επιλογή φυλής - ράτσας σκύλου

http://www.vetdoc.gr/index.php/dog-breeds?start=15

Κυριακίδου Μαρία  κτηνίατρος
Κτηνιατρείο Θεσσαλονίκη 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ - ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

riko

Τερψιθέας 13 & Καπετάν Ντόγρα Πυλαία Θεσσαλονίκη

Τηλ 2310-934743, 6944224233,

Οι συνεργασίες μας

facilities

 

επικοινωνία με την κτηνίατρο

 

.Vet Tech

 

Είσοδος στο Petshop μας

Επιλεγμένα Δημοσιεύματα

  • Αρχικό
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία
φόρτωση περισσοτέρων κρατήστε το πλήκτρο SHIFT για να τα φορτώσετε όλα φόρτωση όλων

Αγγελίες

  • Αρχικό
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία

Φωτογραφίες

DMC Firewall is a Joomla Security extension!