Κυριακίδου Μαρία
Κτηνίατρος Θεσσαλονίκη

                                                                                                      ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ:

         Μετά το τέλος της χειρουργικής επέμβασης, αφήνουμε το υπό ανάνηψη ζώο (σκύλο - γάτα) να συνέλθει τελείως σε καλά αεριζόμενο, σχετικά θερμό, σκοτεινό και ήσυχο χώρο.

                 Σε περίπτωση γενικής αναισθησίας, το πρώτο βράδυ πρέπει να  κοιμηθεί σε κλειστό χώρο (σπίτι, λεβητοστάσιο, αποθήκη, κ.λ.π.) και όχι στο εξωτερικό περιβάλλον. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και στις περιπτώσεις που χορηγήθηκε ηρέμιση και το αντίδοτό της. Eάν χρειάζεται, σκεπάζουμε το ζώο.

          Το ζώο επιτρέπεται να πιει νερό μόνο εφόσον έχει συνέλθει τελείως (12 ώρες από την επέμβαση) και σε μικρές ποσότητες. Άλλωστε, η χορήγηση ορού κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, το καλύπτει για αρκετές ώρες. Δεν χορηγούμε τροφή αν δεν περάσουν 24 ώρες από την επέμβαση.  Υπάρχει κίνδυνος εμέτου και εισρρόφησης. Ξαναξεκινούμε τη σίτιση του ζώου με εύοσμη, ελκυστική και νόστιμη τροφή (π.χ. κονσέρβα).

      Δεν ξεχνούμε την έναρξη της χορήγησης του αντιβιοτικού σε 24 ώρες      από την επέμβαση. Στο χειρουργημένο ζώο έχει ήδη γίνει ενέσιμο      αντιβιοτικό, που το καλύπτει για τις πρώτες 24 ώρες. Δεν δίνουμε στο ζώο ανθρώπινα παυσίπονα (Depon, Panadol, Mesulid, ασπιρίνη κ.ά.), γιατί προκαλούν εμέτους, έλκη στο στομάχι, με ή χωρίς γαστρορραγία, οξέωση του οργανισμού και διαταραχές της πήξης του αίματος. Στο συγκεκριμένο ιατρείο, έχει ήδη χορηγηθεί ενέσιμο (ενδοφλέβιο) παυσίπονο 24ωρης διάρκειας πριν από την έναρξη της επέμβασης.

     Διατηρούμε το ελισσαβετιανό κολλάρο καθόλη τη διάρκεια των 10 τουλάχιστον ημερών που μεσολαβούν για την αφαίρεση των ραμμάτων. Έτσι εξασφαλίζουμε την σωστή, γρήγορη και χωρίς επιπλοκές επούλωση. Επιπλέον, παρεμποδίζεται το γλείψιμο και η επιμόλυνση του χειρουργικού τραύματος, που προκαλείται από τα μικρόβια της γλώσσας, καθώς και η λύση των ραμμάτων. Ακόμη, δεν κάνουμε μπάνιο στο ζώο για  3-4 εβδομάδες. Στα ορθοπεδικά περιστατικά, συστήνεται περιορισμός της κινητικότητας του ζώου (πρόσδεση, τοποθέτηση σε κλουβί κ.λπ).

    Προσκομίζουμε το ζώο για την αφαίρεση των ραμμάτων σε διάστημα 10-12 ημερών από την επέμβαση, ανάλογα με την θέση του χειρουργικού τραύματος (π.χ. περισσότερες μέρες σε κοιλιά παχύσαρκου ζώου). Περαιτέρω παραμονή των ραμμάτων εγκυμονεί κινδύνους, για δημιουργία πύου, συριγγίων. κ. ά.

 

ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ - ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

riko

Τερψιθέας 13 & Καπετάν Ντόγρα Πυλαία Θεσσαλονίκη

Τηλ 2310-934743, 6944224233,

Οι συνεργασίες μας

facilities

 

επικοινωνία με την κτηνίατρο

 

.Vet Tech

 

Είσοδος στο Petshop μας

Επιλεγμένα Δημοσιεύματα

  • Αρχικό
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία
φόρτωση περισσοτέρων κρατήστε το πλήκτρο SHIFT για να τα φορτώσετε όλα φόρτωση όλων

Αγγελίες

  • Αρχικό
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία

Φωτογραφίες

Our website is protected by DMC Firewall!