Από
Κυριακίδου Μαρία
Κτηνίατρο - Θεσσαλονίκη 

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ - ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 Εφαρμόζεται σε σκύλους και γάτες  ηλικίας από 6-7 ετών και πιό ηλικιωμένους.

     Οι μεγαλόσωμες φυλές σκύλων γερνούν πιο γρήγορα από τις μικρόσωμες.

Κατ΄αναλογία με την πάροδο της ηλικίας του ανθρώπου, στους γηραιούς και υπέργηρους σκύλους και στις γάτες εμφανίζεται κάμψη της λειτουργίας σημαντικών οργάνων (π.χ. νεφροί, αρθρώσεις, εγκέφαλος κ.ά.), καθώς και μείωση της αποτελεσματικότητας του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού.

Έτσι είναι αυτονόητη η σημασία της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των τετράποδων φίλων μας, αλλά και της ίδιας της διάρκειας ζωής τους.

Ο ρόλος της πρόληψης είναι πάντα σημαντικός, αφού η ζωή των ζώων μας είναι περιορισμένης διάρκειας και ο συναισθηματικός δεσμός μαζί τους, ως μέλη πολλές φορές της οικογένειας, ιδιαίτερα δυνατός. Επίσης, δημιουργεί ένα είδος «αρχείου» και προηγούμενου σημείου αναφοράς, σε περίπτωση που πρέπει στο μέλλον να ανατρέξουμε στο ιστορικό του ζώου.

Η πρόληψη στα γερασμένα ζώα αφορά νοσήματα του σκύλου και της γάτας, όπως η παχυσαρκία και νοσήματα που σχετίζονται ή όχι με αυτή, όπως σακχαρώδης διαβήτης, ηπατοπάθειες (κυρίως στις γάτες), καρδιοπάθειες, αρθροπάθειες κ.ά. 

Ενδείξεις:

-Καμία. Όλα πάνε καλά και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα συνεχίσουν έτσι για αρκετό καιρό.

-Κάτι άλλαξε τελευταία: αυξημένο σωματικό βάρος, αναπνευστική δυσχέρεια, εύκολη κόπωση στη βόλτα ή στο παιχνίδι, αυξημένη πρόσληψη νερού, ληθαργικότητα, αποπροσανατολισμός, μειωμένη δραστηριότητα, κινητικότητα, έκπτωση στη διανοητική λειτουργία, λανθασμένη διατροφή στο παρελθόν, κακοσμία στόματος και χαλασμένα δόντια.

          

Προτεινόμενες εξετάσεις και υπηρεσίες για μεσήλικες σκύλους - γάτες ή παππούδες και γιαγιάδες: (Μόνες τους ή σε συνδυασμό):

v Κλινική εξέταση

v Αιματολογική εξέταση

v Βιοχημική εξέταση αίματος (για νεφρούς, ήπαρ κλπ).

v Ακτινογραφία θώρακος (καρδιάς-πνεύμονα).

v Καθαρισμός δοντιών με υπερήχους, ιδιαίτερα τώρα που με τη χρήση νέων ηρεμιστικών και των     αντιδότων τους, προσφέρεται μεγαλύτερη ασφάλεια και αποφεύγονται η γενική αναισθησία και οι κίνδυνοί της.

v Ετήσια εξέταση για λεϊσμανίωση, διροφιλαρίωση (σκουλήκια της καρδιάς) και ερλιχίωση, εάν ο σκύλος δεν έχει ακολουθήσει προηγουμένως το αντίστοιχο πρόγραμμα διάγνωσης και πρόληψης.

Κυριακίδου Μαρία

Κτηνίατρος - Θεσσαλονίκη


 

ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ - ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

riko

Τερψιθέας 13 & Καπετάν Ντόγρα Πυλαία Θεσσαλονίκη

Τηλ 2310-934743, 6944224233,

Οι συνεργασίες μας

facilities

 

επικοινωνία με την κτηνίατρο

 

.Vet Tech

 

Είσοδος στο Petshop μας

Επιλεγμένα Δημοσιεύματα

  • Αρχικό
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία
φόρτωση περισσοτέρων κρατήστε το πλήκτρο SHIFT για να τα φορτώσετε όλα φόρτωση όλων

Αγγελίες

  • Αρχικό
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία

Φωτογραφίες

Our website is protected by DMC Firewall!