Ομάδα Vetdoc.gr
Κτηνιατρείο Θεσσαλονίκη
 

Στις σημερινές εποχές, το κόστος της διατροφής του σκύλου μας είναι σημαντικό για τον καθένα μας. Υπάρχει ίσως, κάποια παρεξήγηση για το πραγματικό κόστος, καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες συνδέουν το κόστος διατροφής με αυτό της αγοράς ενός σακιού τροφής. Στη πράξη, αυτό μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικό, καθώς συχνά μία καλύτερη και ακριβότερη τροφή μπορεί να κοστίζει ελάχιστα περισσότερο ή σχεδόν το ίδιο με μία υποβαθμισμένη, καθώς-όντως φτωχότερη σε συστατικά η τελευταία-χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα για να καλύψει τις ανάγκες του σκύλου.

         Αυτό, είναι δυνατό σε βάθος χρόνου να οδηγήσει  σε προβλήματα, όπως παχυσαρκία, αλλοτριοφαγία, αβιταμινώσεις, υπερβιταμινώσεις κλπ, με συνέπειες στη μακροζωία και ευζωία του ζώου.

       Από τη δικιά μας ανάλυση με βάση τους πίνακες προτεινόμενης ποσότητας τροφής, αναφέρουμε ενδεικτικά, πως το κόστος π.χ για ένα σκύλο 30 Kg είναι: σε μία οικονομική (αλλά ποιοτική) τροφή 16 ευρώ/μήνα, σε superpremium πολύ ποιοτική τροφή 29 ευρώ/μήνα, σε άριστη υποαλλεργική τροφή 40 ευρώ/μήνα και σε παγκόσμια κορυφαίες τροφές από 45 έως 68 ευρώ/μήνα.

       Φυσικά σε ζώα μικρότερου σωματικού βάρους το κοστολόγιο είναι πολύ μικρότερο, όπως π.χ. για ένα σκύλο 10 Kg ξεκινά από 12 ευρώ/μήνα και φτάνει  έως τα 55 ευρώ/μήνα στις ίδιες κατηγορίες  τροφών.

        Διαθέτοντας στο κτηνιατρείο μας μιά σημαντική γκάμα τροφών, μπορούμε να βρούμε εκείνη που ταιριάζει τόσο στις ανάγκες του ζώου σας, όσο και στη δική σας οικονομική δυνατότητα και τελικά μπορεί να διαπιστώσετε πως αφ ενός το πραγματικό ημερήσιο κόστος διατροφής με μιά αναβαθμισμένη τροφή, ίσως να είναι ακόμα και χαμηλότερο (λόγω μειωμένης ποσότητας ταίσματος) και αφ ετέρου πολύ καλύτερο για την υγεία του ζώου σας.  

 

ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ - ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

riko

Τερψιθέας 13 & Καπετάν Ντόγρα Πυλαία Θεσσαλονίκη

Τηλ 2310-934743, 6944224233,

Οι συνεργασίες μας

facilities

 

επικοινωνία με την κτηνίατρο

 

.Vet Tech

 

Είσοδος στο Petshop μας

Επιλεγμένα Δημοσιεύματα

  • Αρχικό
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία
φόρτωση περισσοτέρων κρατήστε το πλήκτρο SHIFT για να τα φορτώσετε όλα φόρτωση όλων

Αγγελίες

  • Αρχικό
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία

Φωτογραφίες

DMC Firewall is a Joomla Security extension!